Hiiumaa giidide jätkukursus - ajalugu, kultuur ja loodus läbi digitaalsete arhiiviallikate ja turunduskanalite
I etapp K, 16.10, kl 11.30-16.40. Sissejuhatav loeng - 6 ak tundi. Helgi
Koolituse läbinud õppija:
-
tunneb Hiiumaa ajaloo sõlmpunkte ja võrdleb neid Eesti ja maailma ajaloo ajalooliste perioodide ning märgiliste sündmustega;
-
lähtub kohalikku keskkonda, kogukonda ja kultuuriruumi tutvustades giidi kutse-eetikast ning klienditeeninduse alustest;
-
tutvustab Hiiumaa ajalugu ja kultuuripärandit tuginedes nii usaldusväärsetele ajaloolistele allikatele kui kohalikule folkloorile, sh loob geograafilis-ajalise tausta (ilmakaared, arhitektuurilised ja maastikulised vööndid, ajaline võrdlustelg) arvestades samal ajal sihtrühma ealist, kultuurilist vm tausta;
-
planeerib ja viib meeskonnatööna läbi Hiiumaa kogukonda ja kultuuripärandit tutvustava ekskursiooni kasutades lisaks sobivaid visuaalseid abimaterjale;
-
kasutab erialase oskusteabe täiendamiseks digitaalseid andmebaase, sh MuIS, VAU (Saaga), kultuurimälestiste register;
-
leiab, kasutab ja analüüsib täiendavat oma töövaldkonda ja eriala puudutavat infot.
Koolituse läbinud õppija:
-
tunneb Hiiumaa ajaloo sõlmpunkte ja võrdleb neid Eesti ja maailma ajaloo ajalooliste perioodide ning märgiliste sündmustega;
-
lähtub kohalikku keskkonda, kogukonda ja kultuuriruumi tutvustades giidi kutse-eetikast ning klienditeeninduse alustest;
-
tutvustab Hiiumaa ajalugu ja kultuuripärandit tuginedes nii usaldusväärsetele ajaloolistele allikatele kui kohalikule folkloorile, sh loob geograafilis-ajalise tausta (ilmakaared, arhitektuurilised ja maastikulised vööndid, ajaline võrdlustelg) arvestades samal ajal sihtrühma ealist, kultuurilist vm tausta;
-
planeerib ja viib meeskonnatööna läbi Hiiumaa kogukonda ja kultuuripärandit tutvustava ekskursiooni kasutades lisaks sobivaid visuaalseid abimaterjale;
-
kasutab erialase oskusteabe täiendamiseks digitaalseid andmebaase, sh MuIS, VAU (Saaga), kultuurimälestiste register;
-
leiab, kasutab ja analüüsib täiendavat oma töövaldkonda ja eriala puudutavat infot.